Perihal Kostum Pekerja

Konveksi Seragam Kerja Jakarta Surewi Ne kater skuadrat kryesore te sporteve te Amerikes se Veriut, nje nga dy uniformat pothuajse gjithmone eshte kryesisht e bardhe dhe secila lige ka nje rregull per te percaktuar se cila ekip normalisht duhet te veshe uniformen e tij te bardhe. Zakonisht, ekipet kombetare te futbollit (NFL) dhe National Hockey League (NHL) veshin uniformat e tyre te ngjyrave per lojerat ne shtepi. Ne te kundert, ekipet e Major League Baseball (MLB) dhe National Basketball Association (NBA) veshin uniformat e tyre te bardha per lojerat ne shtepi. Keto rregulla nuk zbatohen ne menyre rigoroze, megjithate, per secilen nga kater ligat e medha sportive profesionale ne Ameriken e Veriut. Disa skuadra te NFL, vecanerisht Cowboys Dallas, preferojne te veshin jerseys e tyre te bardha per lojera ne shtepi. Kur Joe Gibbs ishte trajneri kryesor i Redskins Washington – se pari nga 1981-1992, dhe perseri nga 2004-2007 – Redskins ekskluzivisht veshur jerseys bardhe ne lojera ne shtepi. Ne Mbreterine e Bashkuar, vecanerisht ne futboll, termat “kit” ose “strip” (si ne ‘kit futbolli’) jane me te zakonshme (ne vend te uniformes). Perihal Kostum Pekerja

Perihal Kostum Pekerja Uniforma ushtarake eshte veshja e standardizuar e veshur nga pjesetaret e forcave te armatosura dhe paraushtarakeve te kombeve te ndryshme. Veshja ushtarake dhe stilet ushtarake kane kaluar neper ndryshime te medha gjate shekujve nga ngjyra dhe perpunimi deri te jashtezakonisht utilitar. Uniformat ushtarake ne formen e veshjes se standardizuar dhe te vecante, te destinuara per identifikim dhe shfaqje, zakonisht jane nje shenje e forcave te organizuara ushtarake te pajisura nga nje autoritet qendror. Nevojat utilitare te luftes dhe kursyeshmeria ekonomike tani jane faktoret mbizoterues ne dizajnin uniform. Shumica e forcave ushtarake, megjithate, kane zhvilluar disa lloje te ndryshme te uniformave. Personeli ushtarak ne shumicen e ushtrive dhe disa zyrtare civil mund te veshin disa ose te gjitha keto: betejen, khakis ose veshje te tjera me ngjyre te zbehte. Zvogeluar gjithnje e me shume nga veshjet maskuar per veshin ne terren, punen ne natyre dhe madje edhe veshin zyre; veshje sherbimi, dikur sherbim aktiv dhe veshin e zakonshme. Tani veshur per raste gjysme-zyrtare shpesh me forma te shkurtuara te zbukurimit (te tilla si perdorimi i butonave me te zbehta ose zevendesimi i medaljeve me shirita fjongo). Perihal Kostum Pekerja